Suroviny:
1 ks vanilkový cukr
300 g měkký tvaroh případně hustá zakysaná smetana
750 g jahody čerstvé 
300 ml smetana ke šlehání 
150 g sušenky máslové nebo Lotus karamelové
cukr krupice dle chuti

Postup přípravy:
1. Ovocná vrstva: pokud budeme používat čerstvé ovoce, můžeme ho na dno sklenic dát celé drobné nebo pokrájené, případně zlehka rozmačkané a smíchané s trochou cukru. 
2. Smetanový krém: tvaroh (mascarpone) nebo kysanou smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a dle chuti i cukrem krupicí (moučkou). Pak zlehka vmícháme do tuha ušlehanou smetanu.
3. Sušenková vrstva: sušenky rozmačkáme nebo rozmixujeme. Přidat do nich můžeme ještě trošku rozpuštěného másla.
4. Množství je orientační, záleží na velikosti skleniček, počtu osob, objemu porcí… Vrstvíme dle chuti ovoce, smetanový krém, drcené sušenky… Zdobíme dle chuti kouskem ovoce, krémem… Necháme před podáváním vychladit.