Suroviny:
1½ kg jahod
2 želírovací cukry 
1 limetka
½ pomeranče

Postup přípravy:
1. Připravíme si důkladně očištěné a vydenzifikované sklenice na marmeládu.
2. Jahody očistíme, zbavíme stopek a nakrájíme na drobno. Jahody vložíme do hrnce a s pomocí šťouchadla na brambory je rozmačkáme. Pokud chcete mít marmeládu hladkou, rozmixujte je ponorným mixérem.
3. Limetku a pomeranč rozkrojíme na půl a z citrusů vymačkáme šťávu. Šťávu nalijeme do hrnce k jahodám a dáme je vařit.
4. Do směsi nasypeme želírovací cukry a důkladně promícháme. Marmeládu bez přidaného cukru vaříme do zhoustnutí, asi pět minut za stálého míchání.
5. Po pěti minutách vyzkoušíme, zda má marmeláda správnou konzistenci. Na lžičku nabereme trochu marmelády, nalijeme ji na talířek a pokud zhoustne, můžeme marmeládu plnit do skleniček.
6. Jakmile máme skleničky plné, pevně je uzavřeme a obrátíme víčkem dolů.