Suroviny:
150 g tmavé čokolády
125 g másla
4 vejce
špetka soli
120 g moučkového cukru
80 g polohrubé mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
1 lžíce kukuřičného škrobu
Krém:
600 ml smetany na šlehání
2 balení ztužovače šlehačky
1 lžíce moučkového cukru
100 g strouhané čokolády nebo čokoládových vloček
500 g jahod

Postup přípravy: 
1. Připravíme si dortovou formu odepínací 26 priemer. Na dno dáme pečící papír.
2. Oddělíme si bílky od žloutků. Bílky vyšleháme nejdříve se špetkou soli, a pak přidáme cukr a ušleháme tuhý sníh.
3. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu s máslem. Žloutky vyšleháme a přidáme k ním vychladlou rozpuštěnou čokoládovou hmotu.
4. Předehřejeme si troubu na 180 ° C. Mouku smícháme s práškem do pečiva a se škrobem a potom prosejeme k cestu. Nakonec vmícháme bílky zlehka shora na dol stěrkou.
5. Těsto vylijeme do formy a vložíme do předehřáté rúry. Pečeme cca 25 minut.
6. Po upečení necháme korpus vychladnout a vyjmeme asi 5 mm od dna piškot a 1 cm od okrajov. Piškotu kterou jsme lžící vydlabali pak rozdrobíme.
7. Šlehačku vyšleháme se ztužovačem, osladíme ji práškovým cukrem a přidáme i kousky čokolády. Jahody opláchneme a osušíme. Zbavíme jejich zelených lístků podle velikostí jejich poprekrajujeme a poklademe na dno vydlabaného korpusu.
8. Na jahody naneseme šlehačkový krém do kopečka, a kopeček obsypeme drobky z korpusu.