Suroviny:
4 ks bílek
220 g moučkový cukr + 1 lžíce do šlehačky + na poprášení
2 lžíce kukuřičný škrob
2 lžička vinný ocet
200 ml smetana ke šlehání
jahody na dozdobení
Postup přípravy:
1. Z bílků ušlehejte takřka tuhý sníh, poté do něj za stálého šlehání po částech přidejte cukr. Nakonec do hmoty zašlehejte škrob a vinný ocet.
2. Pečicí papír přilepte k plechu pomocí malého množství sněhové hmoty. Na papír obkreslete podle menšího talíře kruh. Do něj navršte ušlehanou hmotu, „sněhová hora“ by měla být asi 4–6 centimetrů vysoká, nepravidelnost je naopak vítaná.
3. Troubu předehřejte na 150 °C. Vložte do ní Pavlovu, teplotu snižte na 120°C a pečte 80 minut. Během pečení troubu neotvírejte, dezert by splaskl. Hotovou Pavlovu nechte postupně chladnout v otevřené troubě.
4. Vychladlý korpus sundejte i s papírem z plechu, papír kolem dokola uvolněte, chytněte za jeden roh, Pavlovu usaďte na podnos a papír rychlým pohybem stáhněte.
5. Smetanu s cukrem ušlehejte dotuha a navršte na korpus. Přidejte očištěné a pokrájené jahody a poprašte trochou moučkového cukru