Suroviny:
2 ks vejce
130 g máslo
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
2 hrstě čerstvé jahody
1 hrnek polotučné mléko

Postup přípravy:
1. Do mísy vsypeme mouku, cukr, vanilkový cukr a společně s na plátky nakrájeným máslem prsty rozdrobíme celou směs na drobenku. Jeden hrnek odložíme stranou. 
2. Ke zbytku drobenky přidáme vejce, mléko a prášek do pečiva. Vymícháme hladké těsto. 
3. Jahody omyjeme, zbavíme stopek a rozkrájíme na půlky. 
4. Hlubší plech vymažeme máslem. Těsto vlijeme na plech, poklademe jahodami a posypeme drobenkou. 
5. Troubu předehřejeme na 170 – 180 °C a jahodovou hrníčkovou bublaninu upečeme. Po upečení necháme jahodovou bublaninu vychladnout, lépe se pak krájí.