Suroviny
Korpus:
100 g dia sušenky
1 špetka skořice
50 g kokosový olej
Tvarohová plnka:
500 g nízkotučný jemný tvaroh
4 PL javorový sirup nebo med
1 KL vanilkový extrakt
1 KL prášková želatina
2 PL voda
1 hrst větší jahody


Postup přípravy:

  1. Sušenky rozdrtíme na prach a promícháme se skořicí.
  2. Přidáme rozpuštěný kokosový olej a vzniklou směs upěchujeme v tenké vrstvě na dno malé
    dortové formy (20 cm), jejíž dno jsme vystlali pečícím papírem a stěny jsme také potáhli
    vystřiženým pásem papíru nebo celofánem.
  3. V malé misce utřeme želatinový prášek s vlažnou vodou a želatinu necháme nabobtnat.
  4. Mezitím si utřeme tvaroh s javorovým sirupem a vanilkovým extraktem. Jahody očistíme a
    přepůlíme.
  5. Nabobtnalou želatinu zahřejeme (nevaříme), dokud se úplně nerozpustí a metličkou nebo
    šlehačem ji dobře zašleháme do tvarohu.
  6. Asi čtvrtinu tvarohové nádivky rozetřeme na sušenky a po obvodu formy poklademe poloviny
    jahod řezem ke stěnám. Do formy opatrně navrstvíme zbytek nádivky a dort uložíme do chladu
    na alespoň 6 hodin, ideálně přes noc.
  7. Později opatrně uvolníme obruč, stáhneme papír či celofán a před podáváním ještě
    dekorujeme sladkými jahodami.